top of page

ЗА ВЪЗРАСТНИ 

Ти си енергичен човек, за който движението e eстествена необходимост? Искаш да тренираш, за да бъдеш във форма, но търсиш нещо повече от физическите упражнения? Търсиш средство за личностно израстване? Знаеш ползите на бойните изкуства за Тялото и Характера, но не си агресивен човек и "боя" не те привлича... За теб състезанията не са цел, предпочиташ да тренираш в среда на партньорство и споделени ценности, където

всички заедно сте един екип? Общността е важна за теб. Знаеш, че има какво да дадеш на останалите и си готов да го направиш? Щастлив си да даваш, преди да получаваш?

Идеята да обучаваш другите те вълнува и вдъхновява?  

КАКВО ПРАВИМ? - "Тренираме!" - знаем, че това не е достатъчен отговор.

... в София има хиляди тренировки, хиляди неща ... 

Какво ще получиш в ДОДЖОТО освен физическите тренировки? 

Личностно израстване

Ние вярваме, че освен Тяло, имаме и Характер и той е много важен. За да сме пълноценни, трябва да развиваме и двете неща. Ако и ти вярваш в това - заповядай! Всяка тренировка има освен модул ТЯЛО, където се потим здраво :) и модул ХАРАКТЕР, където си говорим по различни теми за личностно развитие. Тези теми са както директно свързани с бойните изкуства - например кои са Самураите и актуални ли са техните добродетели и днес, така и съвсем общочовешки - какви качества ни трябват, за да постигаме целите си? 

Индивидуален подход

Бил ли си в зали, в които дори не те питат как се казваш? Инструктурът говори на микрофон, за да се чува от цялото множество и на никой не му пука ти какво си разбрал? В ДОДЖОТО всеки е важен... Толкова ни пука за трениращите, че е по-вероятно да навлезем прекалено в личното пространство, отколкото да останем безразлични. 

IMG_1202.JPG

Гъвкавост

ДОДЖОТО е за хора, които искат да тренират и да се развиват. За това имаме тренировки всеки ден, по няколко пъти на ден и предоставяме на своите трениращи неограничен достъп до графика. От личен опит знаем че моделът с фиксирани две тренировки в седмицата не работи за съвременния младеж. Знаем, че не можеш да тренираш всеки ден, но пък ако имаш тази възможност, вероятността да достигнем до заветните "три пъти в седмицата" е много по-голяма. :) 

Дисциплина

Някои от нашите ученици наричат ДОДЖОТО "съвременната казарма". Ако ти трябва повече дисциплина и самоорганизация тук е добро място да се научиш на това. Качествата, които ще развиеш: точност, отговорност, умения за лидерство и работа в екип ще ти бъдат полезни във всяка сфера на твоя живот - работа - семейство - лично израстване и себереализация. 

IMG_0442.JPG

Партньорство

Да се научиш на партньорство чрез едно бойно изкуство? Звучи парадоксално, но Айкидо в ДОДЖОТО е точно това - то не е бой, то е хармонично взаимодействие. То е начин да преобразуваме хаоса в Хармония. Атаката - в разбирателство. А защо го наричаме бойно? Ами... оказва се , че за да се разбираме с другите има много неща, които трябва да "преборим" в себе си. Егото и стремежа за надмощие са едни от тях. :) 

IMG_1167.JPG

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО? 

Общност

Нашите трениращи са млади, свежи и енергични. Ако ти си такъв и искаш да си обграден от хора, които също като теб - приветстват здравословния начин на живот и искат да се развиват цялостно, в ДОДЖОТО ще намериш съмишленици. 

Кауза

Нашата мисия е да помагаме в дисциплината и възпитанието на децата. Да им предаваме ценности и добродетели, за да израстват като достойни човеци. Ако се припознаваш в тази кауза и искаш да работиш за нея - можеш да започнеш да се обучаваш като преподавател, за да развиваш себе си чрез другите.

Търсиш хармонията, не боя?

Ако не живееш с параноя, че "ще те нападнат на улицата", не ти е важно да се сбиеш в дискотеката и можеш да погледнеш на "бойното" в изкуството като вътрешно преживяване, а не като външен буквален израз - заповядай в ДОДЖОТО. Това което правим няма бойно-приложна практическа ефективност. Слабо ще помогне да разрешиш конфликт чрез бой. Целта е да ти помогне изобщо да не влизаш в конфликт!

Aко търсиш някои от тези неща, ще се радваме да се запознаем! 

Sequence 01_20_Momentхтг.jpg

Търсиш сътрудничеството, не състезанието?

На всяко интервю за работа искат умения за "работа в екип". Но как да се научим на тези умения, в състезателния свят, в който живеем? Спортът е средство за цялостно развитие на човешката личност, но днес единствена цел е състезанието и победата над другите. Ако за теб спортът е нещо повече от "Мачкай Гришо!" - заповядай при нас!

Енергичен си?

Ако си млад и енергичен на години, но най-вече по Дух :) , имаш прилична двигателна култура, някога нещо си тренирал или все още тренираш - заповядай! Ще бъдем честни - ДОДЖОТО не е за хора с наднормено тегло и двигателни проблеми.

Не търсим хора, които не могат да тренират нищо друго... Търсим хора, които могат да тренират всичко, но виждат ценността в ДОДЖОТО и затова го избират. 

IMG_3075.JPG

Кооперативен си?

Приветстваме инициативността и творческото мислене, но държим на йерархията и уважението. Плоските структури за нас не работят. Ако обаче имаш нужните качества -  гарантираме, че много бързо ще се издигнеш в нашата йерархия.

Имаш стремеж към развитие и желание за принос?

Нашата мечта е ДОДЖОТО да достигне до много хора по света и у нас! Ако за теб възпитанието на децата и израстването на подрастващите е кауза, за която искаш да допринасяш - ще се обучаваш да преподаваш! Това е възможност да учиш и израстваш двойно повече. Да бъдеш Лидер на промяната и носител на Развитието. Да работиш нещо, което те вдъхновява и зарежда, защото има Смисъл

IMG_1322.JPG

Aко припознаваш Себе си, ще се радваме да се запознаем! 

bottom of page