top of page
IMG_2535.JPG 2.JPG

ПЪРВО ПОСЕЩЕНИЕ 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПРОЯВЯВАТЕ ИНТЕРЕС КЪМ ШКОЛАТА! 

Желаещите да тренират в ДОДЖОТО идват на предварителна пробна тренировка, на която се опознаваме. Децата над 7 години могат направо да участват, а по-малките - 4 - 6 годишни първо само гледат с цел адаптация. Пробните тренировки са по време на регулярния график в редовните групи. Детето има възможност първо да види какво правим, след което да опита да го направи с останалите.

Възрастните ентуасиасти могат първо да гледат или направо да участват - по собствена преценка. 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ,

ИДВАЙКИ ЗА ПРЪВ ПЪТ?

225110560_4213039938788974_5489381737110336166_n.png

ДОДЖОТО - мястото, където се практикуват бойни изкуства е по-различно от една традиционна спортна зала, заради специфичният ред, който се спазва. За да съхраним автентичната атмосфера на бойното изкуство и за да запазим реда като предпоставка за Хармонията, има няколко правила, които трябва да се спазват от всички - независимо дали идват за пръв или сто и пръв път :)

ПЕТТЕ ПРАВИЛА на ДОДЖОТО са: 

​- ПРЕОБУЙ СЕ! -

На входа събуваме външните обувки и слагаме чехли за вътре. Освен за да е чисто, това е начин да разграничим външния свят от този вътре в Доджото.

​- ПОДРЕДИ СИ! - 

За да има хармония между нас и мястото, си подреждаме всичко, което оставяме в Доджото! Обувките - в шкафа за обувки. Дрехите сгъваме и прибираме в раницата. Самите ние се подреждаме в хубави редици в тренировките.

- ПОЧИСТИ СЕ!- 

На входа дезинфекцираме ръцете си, а преди тренировка – краката си. Така се грижим за собствената си чистота и тази на останалите. Така се пазим здрави!​

- ПОЗДРАВИ!-

Поздравяваме учителите и помощниците с поклон. Това е японският поздрав и той изразява уважение.​

-ПАЗИ ТИШИНА!- 

Доджото е учебен център и за да учим, имаме нужда от тишина и концентрация! Не се закачаме, не правим смешки, не играем! 

- КОГО ДА ТЪРСИТЕ?- 

Учителят по бойни изкуства се нарича "СЕНСЕЙ". Ако думата Ви е трудна, може да използвате "учител". Моля, не се обръщайте към нас с "каката" / "баткото"! :) Важно е да се изгради уважение у детето към учителя от самото начало. В Доджото се поздравяваме с поклон. Ако не успеем да Ви посрещнем лично, моля, попитайте къде са учителите или изчакайте, ако има час преди Вашия.

unnamed.gif

- КАК ДА СИ ЗАПАЗИТЕ ЧАС?- 

Моля, разгледайте актуалният график на школата.

Може да използвате формата за регистрация

или да се свържете с нас на телефон: 0883 323 874

Разпределението на децата по групи се определя по Възраст и по Ниво на умения. Участниците се разпределят в групите както следва:

- I група - 4 - 7 годишни Начинаещи

- II група - 7- 10 годишни Начинаещи и 7+ Средно ниво

- III група - 10 - 14 годишни Начинаещи и 7+ Средно ниво

- IV група - Юноши и Възрастни - Средно ниво и Напреднали
 

Зададеното разпределение е ориентировъчно. След като дойдете на място в Доджото и направим пробна тренировка, преподавателите ще ви разпределят в най-оптималната за Вас група спрямо индивидуалните особености на детето.

-ОБЛЕКЛО ЗА ТРЕНИРОВКА-

Ако само ще гледате: Не е необходимо да носите нищо специално, освен - СЕРИОЗНА НАГЛАСА! 

Ако ще тренирате: Дълъг спортен панталон ( колената да са покрити!), тениска, джапанки (лесни за събуване). За момичетата - косата да е прибрана (с ластик), без бижута и грим.

Кейкоги (специално облекло за тренировка) в началото не е необходимо - то се носи след заслужване.

byala-teniska-dirkje-basics-n41-a10-32.j
1 (40)-420x420.jpg
735C5734-CFEB-BE10-E7BF-B21776F3453F.jpg

-РОДИТЕЛИТЕ КЪДЕ СА?- 

Родителите на новите деца остават с тях при първите посещения - могат да наблюдават тренировката от витрини в коридора. След като детето вече се е адаптирало, родителят остава отвън, а то влиза само.

- ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЧАСА- 

Общото занимание в ДОДЖОТО е 60 минути. То включва почистване и беседа преди часа (15 минути) и същинска тренировка

(45 минути). Необходимо е присъствие 20- 30 минути преди обявеният в графика час, за да се включвате пълноценно и в трите модула.

- ЗАПЛАЩАНЕ- 

Всеки нов посетител има право на 1 безплатна тренировка да гледа и 1 да участва. Цените за записване може да видите тук:

Приемаме плащане в брой или по банков път!

IMG_20210713_091231.jpg
bottom of page