top of page

ЗА НАС

- НАШАТА МИСИЯ  - 
Да възпитаваме цялостната личност у децата - Тяло и Характер, които израствайки с ценностите на бойното изкуство - самоконтрол, самодисциплина и саморазвитие да се превръщат в силни личности, които носят добро за себе си и за света около себе си!
Да учим в Партньорсво и Заедност
където индивида и общността са взаимносвързани и взаимнополезни! 

- НАШИТЕ ЦЕННОСТИ
Дисциплина * Възпитание * Развитие
Дисциплина - да канализираме огромната енергия в система и подреденост 
Възпитание - да откриваме ползата от практиката не само за Тялото, а и за Характера
Развитие - да не спираме да ставаме по-добри от Себе си

- НАШАТА ВИЗИЯ
Да предлагаме все повече възможности за Развитие за децата -
чрез присъствени тренировки, допълнителни обучения и материали за самоподготовка
в забързаното ежедневие на съвременния родител в големия град.

Sept 2018 328.JPG

- ОСНОВАТЕЛИ

Основателите на ДОДЖОТО са Весела и Владимир Велин. 

Оценявайки ценностите на изкуството Айкидо, споделяйки взаимната си любов към него и сходното си виждане за Развитието на Човека въобще, сенсей Весела и сенсей Вадимир създават ДОДЖОТО като място, където хората да развиват не само телата си, но и своя Дух като се обучават в ценности и дисциплина. Основната дейност на клуба е провеждане на тренировки по Айкидо. Организират се и допълнителни мероприятия като беседи, ателиета и семинари, които целят да подпомогнат разбирането на трениращите за философията на "Айки" - Хармония и "Шинчоку" - Развитие. В своята методика на обучение, сенсей Весела и сенсей Владимир използват освен знанията си в Айкидо, и своя опит в други източни и западни учения. ДОДЖОТО е самостоятелна организация, която следи и се вдъхновява от различните Айкидо линии в световен план, пречупвайки ги през своeто собствено разбиране.

- ИСТОРИЯ НА КЛУБА

Първите стъпки са през 2014 година в малко помещение с 15 кв.м. татами, 3 деца и един татко... сенсей Весела и сенсей Владимир ръководят филиал на клуб Айкискул в София.

Дейността се разраства и изниква необходимостта от намиране на по-голямо тренировъчно помещение и обособяване на самостоятелна структура!

През 2015 се учредява официално Шинчоку Доджо, което първоначално дели зала с други спортове - ползва часове само няколко пъти в седмицата.

През 2016г. сенсей Весела и сенсей Владимир наемат самостоятелно помещение, което се използва само за нуждите на Доджото и се съсредоточават изцяло върху неговото развитие. Въпреки, че имат и други професионални квалификации

и двамата избират да се занимават професионално само с Айкидо.

През 2021г. клубът има над 100 трениращи. Доджото използва две тренировъчни помещения, където ежедневно се провеждат паралелни тренировки за различни нива.

bottom of page