top of page

Изпит за Кю степен - 24.10.2021 г.

Aikido-izpit.jpg

Айкидо ДОДЖОТО организира изпит за кю-степени (цветни колани) за учениците, които са положили Труд и Старание в подготовката и са заслужили правото да се явят.

В Айкидо няма състезания, защото целта е да ставаме по-добри от Себе си. Затова изпитите за повишаване на техническите умения са едно от най-важните събития в практиката на един Айкидок.

Децата в ДОДЖОТО започват с лентички, които пресъздават йерархията на коланите, докато настъпи момента в тяхното физическо и психическо развитие, за да покрият адекватно критериите на степента - в школата тези критерии са еднакви, независимо от възрастта. Изисква се добра обща работоспособност и познаване спецификата на техниката. Колкото по-малки са започнали, толкова повече време трябва да изчакат, за да достигнат този момент, но основата, която са изградили им дава тласък да напредват бързо след този първоначален период.

На този изпит ще се явят деца, които са започнали едва на 4-5 годишна възраст и тренират в ДОДЖОТО вече повече от половината си съзнателен живот.  Поздравяваме тях и техните родители за Постоянството и многогодишното Старание!

Участниците ще бъдат уведомени лично, като е необходимо да потвърдят предварително своето присъствие. Ще бъдат поканени и Партньори от ученици, които вече са си защитили степента като те имат важна роля - за Айкидо винаги трябват двама 

bottom of page