top of page

Лагер "Юни"

Каним ви на Доджо Лагер - лятната програма, която съчетава спорт, наука чрез изкуство и природа!

Animated Student Career Fair Facebook Event Cover.png

В Доджото развиваме цялата Личност! Не само Тялото, а също - своите Ум, Дух и Характер. И колкото повече и различни занимания взимаме от тук, толкова по-присъща ще ни става тази философия. Използваме ваканцията на учениците, за да предложим целодневни занятия, които по различен начин допълват пъзела на тяхното личностно израстване.

ЦЕЛТА: 

Да предоставим на своите Айкидоци програма, която съчетава едновременно Спорт и Наука чрез Изкуство и Природа. Защото децата в съвременния град имат достъп до огромно разнообразие от програми с различна насоченост, но малко са тези, които съчетават няколко модула едновременно. Нашата личност се състои от повече от един аспект и за да я развиваме цялостно, трябва да обърнем внимание на всеки от тях. Как съчетаваме тези модули в Доджото?

СПОРТ: 

Всеки ден от Лагера имаме специализирана тренировка по Айкидо. Използваме концентрацията и честотата на Лагерните занимания, за да усъвършенстваме традиционните знания и да надградим с нови умения. Следобед имаме мини преход до парка, където играем активни игри, а всеки петък имаме експедиция - до далечна дестинация, където ще тестваме своята тренираност и подготовка.

НАУКА ЧРЕЗ ИЗКУСТВО: 

Какво учим и как го учим? Избрали сме седмични теми, в които ще учим за Природа, История и Култура. Те са: Растенията | Човешкото тяло | България | Япония. Имаме ателиета, с които се запознаваме с основната теория, а наученото пресъздаваме чрез творчество - защото по този начин децата запомнят по-добре. Част от ателиетата, които сме предвидили са: Макет на човешкото тяло/ Български носии/ Японски кимона. Експедициите, на които отиваме в края на седмицата са свързани с темите, за които учим, като там ще имаме възможност да се докоснем на практика до наученото. В седмицата за България например отиваме в Копривщица, за да се запознаем с един традиционен възрожденски град, а по време на приключението ни в Лакатник, ще имаме разходка, на която ще видим "на живо" най-често срещаните растителни видове.

ПРИРОДА: 

Повече от половината си време прекарваме на открито, не просто, за да играем, а за да се учим и вдъхновяваме от природата. Модулите по градинарство са важна част от дневната и седмичната програма, а всеки петък планираме експедиция извън София.

ДНЕВЕН РИТЪМ: 

Програмата на Лагера е построена върху разбирането за Ритъма - работа/ почивка, вътре/вън, учене/ игра. Редуваме активните занимания - тренировки или преход до парка, с по-пасиваните - ателие или четене на книга като по този начин се натоварваме и почиваме равномерно, за да развиваме всички аспекти от своята личност.

ЕКСПЕДИЦИИ / ДЕСТИНАЦИИ: 

Всеки петък планираме експедиция, свързана с темата от седмицата.  Ще бъдем на планина и на басейн, сред дивата природа и във възрожденски град, ще пътуваме с влак и автобус. Най-важното е, че от нас се иска да бъдем Заедно и да проявяваме ценностите на Доджото и извън него!

6- 10.06:

- тема: Растенията - дестинация: село Лакатник - Искърското дефиле - пътуване с влак

13 - 17.06: 

- тема: България - дестинация: гр. Копривщица - пътуване с влак и автобус

20 - 25.06:

- тема: Япония - дестинация: гр. Самоков - пътуване с автобус

27 - 1.07:

- тема: Човешкото тяло - дестинация: басейн Корали - Панчарево - пътуване с автобус

ХРАНА: 

Държим децата да се хранят здравословно и сме се погрижили за вкусен обяд от готвени ястия в близко заведение. Цената на обяда е включена в цената на Лагера. 

Необходимо е децата да идват сутрин закусили и да си носят следобедна закуска.

ЧАСОВЕ НА ВОДЕНЕ/ ВЗЕМАНЕ: 

За да предложим по-голяма гъвкавост за работещите родители, удължихме времето за водене/ вземане: 

- Посрещаме децата в Доджото - сутрин между 8 и 8:30 

- Изпращаме ги между 16:30 и 17ч. с опция за оставане до по-късно - след уговорка

ЦЕНИ: 

Обявените цени са с включени обяд (понеделник - четвъртък) и транспорт (петък).

/Необходимо е доплащане за входа на музеите в гр. Копривщица и басейна Корали - около 10 - 12 лв/

За членове на ДОДЖОТО*:
 

- За записване до 15 май:

1 ден в София - 45 лв. 

Експедиция в петък - 60 лв. 

1 седмица с вкл. експедиция- 225 лв. 

 

- За записване след 15 май: 

1 ден в София - 50 лв. 

Експедиция в петък - 65 лв. 

1 седмица с вкл. експедиция - 250 лв. 

 

* Oтстъпката е предоставена на членовете на база месечен абонамент и е възможна чрез редовното му внасяне.

За нечленове на ДОДЖОТО:

 

1 ден в София - 70 лв. 

Експедиция в петък - 90 лв. 

1 седмица с вкл. експедиция - 360 лв.

Застраховка лична отмяна**:

1 ден - 15 лв. | 5 дни - 50 лв.

** Застраховката възстановява внесената сума за Лагера (дневна или седмична, спрямо избрания вариант) при отказване до 15 часа преди началото на лагера поради лични причини (болест/ пътуване/ смяна на решението или др.) от страна на записания участник. Сумата на самата застраховка (15 или 50 лв. - според избрания вариант) не се възстановява.

При липса на застраховка лична отмяна и отказване от страна на записания участник, независимо от причината, внесени суми НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ!

НАЧИН НА ЗАПИСВАНЕ:

Записването става след предварително съгласуване със сенсей - дали е подходящо за детето и внасяне на съответната сума.

"Любимо време през лятото е времето на летния лагер на Доджото. Дъщеря ми посещава лагера от няколко години и винаги с нетърпение го очаква. Дневната програма е чудесно балансирана, тренировки, игри, време за отдих и време за различни ателиета, както и градинарстване, където децата усещат природата с ръцете си, нещо което много липсва в нашето съвремие. Има и дни с екскурзии. Децата прекарват време в приятелска и хармонична среда в партньорство и разбирателство. Много сме доволни. Препоръчвам силно летните лагери на Доджото."

Венета Николова, майка на Тино и Невена

"Обогатяващо и ценно изживяване. Мога чистосърдечно да изразя удовлетворението си и от двата лагера , в които участва Боби. 

Смислена програма, съчетаваща активни моменти и отморяващи такива. Нови приятелства,нови знания и по-активни тренировки. Ентусиазмът и нетърпението да дойде следващия ден, бяха толкова заразителни, че ми се прииска и аз да отида на лагер"

 

Георги Бояджиев, баща на Борис

Впечатлена съм от добрата организация, която създадохте на пролетния лагер в Доджото. Занимания, които организирахте за децата всеки ден бяха много интересни, забавни и разнообразни. Синът ми идваше сутрин с удоволствие и вечер нямаше търпение да дойде следващия ден.

Йоана Кирова, майка на Иван

bottom of page