top of page

Лагер "Здравей!"
12, 13, 14 Септември

Лагерите в Доджото съчетават спорт и наука чрез изкуство и природа! Разнообразните модули позволяват на Айкидоците да се учат от повече от един ъгъл, а концентрираните занимания им дават възможност да напредват много по-бързо. Често един ден лагер се равнява на седмици редовни тренировки, а повечето време заедно, прекарано в смислени дейности, сформира чувството за общност и принадлежност у децата.

Warm Browns Fall Inspirational Quotes Facebook Post (1).png

Вярваме, че целодневните занимания в Доджото са изключително полезни за нашите Айкидоци, затова организираме специални Лагери за тези от тях, които ще отсъстват през Лятото. Позиционираме ги преди и след паузата, като участието е БЕЗПЛАТНО с редовното внасяне на абонаментните вноски членски внос за летните месеци! 

 

Програмата на Лагер “ЗДРАВЕЙ!” цели да върне децата отново към Ритъма и да ги подготви за предстоящата учебна година. Обикновено след лятото, особено когато паузата е по - продължителна - месец, два, три - Айкидоците изпитват притеснения и колебания дали и как ще могат да се върнат отново в Доджото. Поизгубили са форма, мотивацията е спаднала, а понякога просто им се мързелува още малко. :) Това е нормално - ние ги разбираме и подкрепяме. Затова предоставяме подобна програма. По време на Лагера те са заедно с други деца, които са в подобна ситуация и това им помага да видят, че “не са сами”. Освен тренировките, преживяват разнообразни и интересни дейности, което отново ги зарежда с ентусиазъм и им припомня, че в Доджото разиваме не само Тялото, а цялостно своята личност. А Пътят на Развитието не е магистрала, той е криволичеща пътека, в която преживяваме както пикове, така и спадове. Няма страшно да си пропуснал, важното е да се върнеш отново и да продължаваш, мотивиран да ставаш все по-добър от себе си! :)  

СПОРТ: 
 

Всеки ден от Лагера имаме специализирана тренировка по Айкидо, която е по-дълга и по-концентрирана от едно редовно занимание. Съобразяваме факта, че децата идват след дълга пауза и започваме с по- леки тренировки, докато се вработим и стигнем отново там, където сме били. Използваме “свежестта“ на децата преди обяд, за да се вложат повече, а следобед имаме мини преход до парка, където играем активни игри.

5why zagl.jpg

НАУКА ЧРЕЗ ИЗКУСТВО:

По време на Лагера ще направим повече Айкидо - Ателиета, свързани с темите, които учим в Доджото, за да затвърдим наученото през годината и да посеем семенца за размисъл за Лятото. Материалът се представят чрез творчество и преживяване.

ПРИРОДА:


 Всеки ден сме навън не само, за да играем на открито, а за да се учим и вдъхновяваме от Природата. Модулите по градинарство са едни от любимите на децата, а чрез него успяваме да им предададем важни житейски ценности. Например: какво ще стане с нашата градинка, ако цяло Лято не я полеем и “се сетим” за нея чак есента? Трябва ли да я подготвим предварително, като я заредим с повече от нашата грижа, или можем да я оставим на произвола и да се надяваме, че красивите цветя, за които сме работили цяла година, няма да се превърнали в бурени?

278201946_5030001500426143_1911950704142156554_n.jpg

ДНЕВЕН РИТЪМ: 
 

Програмата на Лагера е построена върху разбирането за Ритъма - работа/ почивка, вътре/вън, учене/ игра. Редуваме активните занимания - тренировки или преход до парка, с по-пасиваните - ателие или четене на книга като по този начин се натоварваме и почиваме равномерно, за да се развиваме цялостно.

Стойност на програмата: 70 лв/ ден
 

Всеки член на Доджото, който внася редовно своя членски внос /абонамент/ може да се включи БЕЗПЛАТНО, в случай, че ще има отсъствие повече от месец през Лятото. На всеки месец отсъствие се “полага” по 1 ден Лагер. Т.е при отсъствие 1 месец, може да се включите в 1 ден Лагер, 2 месеца - 2 дни, 3 месеца - 3 дни.

Записването е до запълване на свободните места, а потвърждаването става чрез предварително съгласуване и ВНАСЯНЕ НА ЧЛЕНСКИ ВНОС до м. Август (вкл.)

bottom of page