top of page

Открити уроци в ДОДЖОТО

23-31.05.2022г.

IMG_6726.JPG

В периода 23-31 Май в Доджото ще се проведат открити уроци и повишения за учениците. Молим да бъдете редовни в посещенията и усърдни в практиката!

 В Айкидо няма състезания, затова в ДОДЖОТО периодично организираме открити уроци и изпити - като равносметка - кой докъде е стигнал. Те са специално време за Айкидоците, в което всеки се мотивира да покаже най-доброто от себе си - своя напредък и Развитие. За децата е важно усилията, които полагат да бъдат оценени, не само от техните учители. Затова каним и родителите да споделят този така чакан момент. За да бъдете тяхна подкрепа и вдъхновение! А заедно с това - да се видите "на живо" с учителите, да зададете своите въпроси и да получите обратна връзка за напредъка на своите деца. Моля, запазете своето място за наблюдение в избран ден като се свържете с нас предварително!

IMG_7762.JPG

В Доджото децата започват с лентички, които пресъздават йерархията на коланите, докато настъпи момента в тяхното физическо и психическо развитие, за да покрият адекватно критериите на степента - в школата тези критерии са еднакви, независимо от възрастта. Изисква се добра обща работоспособност и познаване спецификата на техниката. За да достигнат до този момент на трениращите отнема различно време - от няколко месеца, до няколко години - в зависимост от възраст и темп на Развиетие.

Сигурни сме, че всеки сериозен Айкидок очаква "повишението". Но то няма да бъде за всички - защото не всеки е готов точно сега... А за тези, които го получат - то няма да е еднакво. Някои ще заслужат правото да носят кейкоги, други ще преминат в следваща група, а трети ще заслужат лента.

IMG_7138.JPG

По време на Откритите уроци ще се проведе Изпит за Кю-степен (цветни колани). Той ще бъде на 29.05, Неделя, от 18:30ч. Предвидените участници ще бъдат уведомени лично! Поздравяваме ги за Постоянството и Усърдието, които са положили, за да бъдат допуснати да се явят! Това само по себе си е Успех! 

 Мероприятието е отворено за наблюдение за всички, които няма да се явяват сега, но искат да видят какво следва, и да получат вдъхновение занапред!

И не забравяйте - в Доджото се учим да се вглеждаме в себе си, а не да се сравняваме с останалите. Защото единственият човек, от когото трябва да сме по-добри е нашето предишно "аз". Лентите и коланите служат, за да държат кейкогито здраво, а то служи, за да се тренира.

"-Какво трябва да направиш, ако си получил следваща степен? - да продължаваш да тренираш.

- А какво трябва да направиш, ако НЕ си получил следваща степен - да продължаваш да тренираш! "


децата на ДОДЖОТО

Dodjoto_logo-FINAL_color_whiteBG.jpg
bottom of page