top of page
 • Writer's pictureAdmin

Да внасям ли своя абонамент през лятото?Припомняме, че в Доджото има три финансови опции: 15лв/ тренировка, 150 лв. / 12 тренировки, 100лв месечен абонамент - всеки месец/ неограничен брой тренировки.


И за тези, които са избрали абонамент, но ще отсъстват, често идва въпросът: а трябва ли да внасям своята вноска и през лятото?


Отговорът е, че да - той се внася и през лятото, но реално нищо не ви задължава да го внесете - може да прекратите своето участие в Доджото по всяко време… Дали сме ви правото да ползвате преференциална цена, изчислена на годишна база, без да сме се подсигурили (с договор например), че ще я внасяте през цялата година - да, лятото е част от годината. :)

И всеки сезон отпадат определен брой хора, които не разбират идеята.. Но пък се радваме, че тези, които остават я подкрепят и са съгласни да дадат и когато ги няма, за да дават по-малко и получават повече, когато са тук.


“ Ама сенсей, вие със сенсей Влади какво правите в Доджото нас докато ни няма?!” - ни попита веднъж едно малко момиченце, видимо учудено, че ние със сенсей Влади сме в Доджото докато те все още не са дошли…


Да, лятото има не малко отсъствия и нашата заетост като общ брой тренировки, които провеждаме пада. Има много неща, с които се захващаме тогава и за които дори времето не стига, за да осъществим.

Обикновено това е времето:

 • Да обновим материалната база - до момента всяка година Доджото инвестира собствени средства, за да обновява и надгражда материалната база. Дали ще пребоядисаме, сменим настилките или актуализираме оборудването - всяка година се случва по нещо. Предвидили сме го и за това лято.

 • Да подготвим учебните материали - темите, по които учим и листчетата, които ви раздаваме са плод на авторски труд. Създаваме ги, за да предадем философията на Доджото, което намираме за изключително важно в практиката, защото по този начин предаваме ценности.

 • Да подобрим вътрешната организация и да помислим за нещата, които никой не забелязва, когато са там, но всички ще усетят, ако липсват. Да проведем вътрешни обучения между нас, както и със сенпаите.

 • Да актуализираме учебните програми.

 • Да очертаем плановете за следващата година

 • Да подготвим и проведем безплатни лагери за отсъстващите деца.

 • Да.. да .. да..

 • И да - да си починем! Тъй като през годината работим 6 дни в седмицата, лятото за нас е бленувания период за почивка, с която обаче обикновено се разминаваме, за да можем да свършим всичко от горните. :)

Знаем, че много от вас отсъстват за месец - два - три. Но за да се случва, това, което се случва, когато сте тук, както и да имате достъп до него на преференциални цени, ние сме поели целогодишен ангажимент към:

 • Хората

Основните преподаватели работят в Доджото на пълен работен ден и нямат друга заетост, за да бъдат максимално пълноценни в организацията. Не можем да ги освободим за месец - два - три и да им кажем да си намерят друга сезонна работа, докато вие отсъствате, а септември да се върнат отново, за да работят с децата със същия хъс и ентусиазъм. :) Сигурни сме, че не искате преподавателите да се сменят всяка година..

 • Материалната база

Базата на Доджото се използва самостоятелно и единствено за целите на Доджото и тя е наета директно от инвеститора на пълния наем с нейната пазарна цена. Не можем да я освободим за месец - два - три и да очакваме, че септември ще я наемем отново, при същите условия и в същия вид с всички подобрения, които сме вложили в нея. Най-малкото, че там имаме договор, и от него не можем да направим “пауза” за няколко месеца, след което да продължим отново. :)

 • Децата

Когато сте избрали вашето дете да бъде Айкидок в Доджото, вярваме, че имате идеята, че то ще е такова за дълъг период и през цялото време, а не само през 10 месеца от годината.. Ние, като учители на децата също поемаме ангажимент към тяхното дългосрочно развитие като има пазим мястото, докато отсъстват. Грижим се да преодолеят по- леко паузата като организираме безплатни лагери за Изпращаме/ Наваксване. Редовно се чуваме с вас по време на отсъствието, за да проверим дали имате нужда от нещо и евентуално да изпратим материали за самоподготовка. Достъпът до онлайн уроците и беседите на живо от Доджото остава отворен целогодишно. И звучи парадоксално - но нашият опит показва, че хората, които са избрали абонамент и си го плащат и през лятото продължават по-често на есен, спрямо тези, които са избрали други варианти и не са плащали. Вашият внос ви прави по-свързани, защото усещате своя принос и принадлежност към организацията, дори и когато сте физически далеч от нея.


Гореизброените компоненти за нас са безценни, но могат да бъдат финансово оценени и сметнати в общата годишна цена, която да се внася на една или няколко вноски. Така е в много частни училища например. Предпочитаме да оставим ежемесечната цена, за да внасяте по-ниски равни вноски, както и да имате свободата да преминете към някой от другите варианти на плащане по всяко време, ако сметнете, че за вас те са по- добри.


При всички случаи обаче намираме, че абонаментните условия са във ваша полза:

Това показват няколко калкулации, които може да направите:


Сравнение абонамент/ еднократни тренировки: Цена за посещения 3 пъти в седмицата при абонамент - 100 лв Цена за посещения 3 пъти в седмицата при еднократни тренировки = 180 лв.