top of page
 • Writer's pictureAdmin

Да внасям ли своя абонамент през лятото?

Updated: Jun 7, 2023Припомняме, че в Доджото има различни финансови опции:

30лв/ тренировка, 70 лв/ 1 седмица, 220 лв. / 1 месец

или

140лв месечен абонамент - всеки месец, неограничен брой тренировки

(за хората записани преди 4/23 абонамента е 130лв)


И за тези, които са избрали абонамент, но ще отсъстват, често идва въпросът: а трябва ли да внасям своята вноска и през лятото?


Отговорът е, че да - той се внася и през лятото, но реално нищо не ви задължава да го внесете - може да прекратите своето участие в Доджото по всяко време… Дали сме ви правото да ползвате преференциална цена, изчислена на годишна база, без да сме се подсигурили (с договор например), че ще я внасяте през цялата година - да, лятото е част от годината. :)

И всеки сезон отпадат определен брой хора, които не разбират идеята.. Но пък се радваме, че тези, които остават я подкрепят и са съгласни да дадат и когато ги няма, за да дават по-малко и получават повече, когато са тук.


“ Ама сенсей, вие със сенсей Влади какво правите в Доджото нас докато ни няма?!” - ни попита веднъж едно малко момиченце, видимо учудено, че ние със сенсей Влади сме в Доджото докато те все още не са дошли…


Да, лятото има не малко отсъствия и нашата заетост като общ брой тренировки, които провеждаме пада. Има много неща, с които се захващаме тогава и за които дори времето не стига, за да осъществим.

Обикновено това е времето:

 • Да обновим материалната база - до момента всяка година Доджото инвестира собствени средства, за да обновява и надгражда материалната база. Дали ще пребоядисаме, сменим настилките или актуализираме оборудването - всяка година се случва по нещо. Предвидили сме го и за това лято.

 • Да подготвим учебните материали - темите, по които учим и листчетата, които ви раздаваме са плод на авторски труд. Създаваме ги, за да предадем философията на Доджото, което намираме за изключително важно в практиката, защото по този начин предаваме ценности.

 • Да подобрим вътрешната организация и да помислим за нещата, които никой не забелязва, когато са там, но всички ще усетят, ако липсват. Да проведем вътрешни обучения между нас, както и със сенпаите.

 • Да актуализираме учебните програми.

 • Да очертаем плановете за следващата година

 • Да подготвим и проведем безплатни лагери за отсъстващите деца.

 • Да.. да .. да..

 • И да - да си починем! Тъй като през годината работим 6 дни в седмицата, лятото за нас е бленувания период за почивка, с която обаче обикновено се разминаваме, за да можем да свършим всичко от горните. :)

А това лято подготвяме отваряне на и втора база през Септевмри, за което ще ни трябва не малък ресурс - енергиен, времеви, финансов..


Знаем, че много от вас отсъстват за месец - два - три. Но за да се случва, това, което се случва, когато сте тук, както и да имате достъп до него на преференциални цени, ние сме поели целогодишен ангажимент към:

 • Хората

Основните преподаватели работят в Доджото на пълен работен ден и нямат друга заетост, за да бъдат максимално пълноценни в организацията. Не можем да ги освободим за месец - два - три и да им кажем да си намерят друга сезонна работа, докато вие отсъствате, а септември да се върнат отново, за да работят с децата със същия хъс и ентусиазъм. :) Сигурни сме, че не искате преподавателите да се сменят всяка година..

 • Материалната база

Базата на Доджото се използва самостоятелно и единствено за целите на Доджото и тя е наета директно от инвеститора на пълния наем с нейната пазарна цена. Не можем да я освободим за месец - два - три и да очакваме, че септември ще я наемем отново, при същите условия и в същия вид с всички подобрения, които сме вложили в нея. Най-малкото, че там имаме договор, и от него не можем да направим “пауза” за няколко месеца, след което да продължим отново. :)

 • Децата

Когато сте избрали вашето дете да бъде Айкидок в Доджото, вярваме, че имате идеята, че то ще е такова за дълъг период и през цялото време, а не само през 10 месеца от годината.. Ние, като учители на децата също поемаме ангажимент към тяхното дългосрочно развитие като има пазим мястото, докато отсъстват. Грижим се да преодолеят по- леко паузата като организираме безплатни лагери за Изпращаме/ Наваксване. Редовно се чуваме с вас по време на отсъствието, за да проверим дали имате нужда от нещо и евентуално да изпратим материали за самоподготовка. Достъпът до онлайн уроците и беседите на живо от Доджото остава отворен целогодишно. И звучи парадоксално - но нашият опит показва, че хората, които са избрали абонамент и си го плащат и през лятото продължават по-често на есен, спрямо тези, които са избрали други варианти и не са плащали. Вашият внос ви прави по-свързани, защото усещате своя принос и принадлежност към организацията, дори и когато сте физически далеч от нея.


Гореизброените компоненти за нас са безценни, но могат да бъдат финансово оценени и сметнати в общата годишна цена, която да се внася на една или няколко вноски. Така е в много частни училища например. Предпочитаме да оставим ежемесечната цена, за да внасяте по-ниски равни вноски, както и да имате свободата да преминете към някой от другите варианти на плащане по всяко време, ако сметнете, че за вас те са по- добри.


При всички случаи обаче намираме, че абонаментните условия са във ваша полза:

Това показват няколко калкулации, които може да направите:


- Дори ако идвате само 2 пъти в седмицата:

Сравнение абонамент/ еднократни тренировки в месеца:

Цена за посещения неограничен брой пъти на месец при абонамент - 140 лв

Цена за посещения 2 пъти в седмицата на еднократни тренировки - 2 x 30лв x 4 седмици = 240лв

- Ако идвате 3 пъти в седмицата, но правите само 3 пълни седмици в месеца:

Сравнение абонамент/ еднократни тренировки месеца:

Цена за посещения неограничен брой пъти на месец при абонамент - 140 лв

Цена за посещения 3 седмици неограничен брой пъти - 3 x 70 лв = 210 лв.


- Ако лятото имате два или дори три месеца пауза и искате да спестите от абонамента тогава:

Сравнение целогодишен абонамент/ вноска месец за месецк:

Цена за цялата година при 12 абонаменти вноски: 140лв x 12 месеца = 1680 лв

Цена само за 9 месеца тренировки: 220лв x 9 месеца = 1980 лв.


Ако сте избрали абонамента и го внасяте редовно, при всеки месец отсъствие, вие получавате БЕЗПЛАТНИ ДНИ от лагерите за наваксване. Участвате в изпити БЕЗПЛАТНО. Участвате в допълнителните инициативи, които организираме БЕЗПЛАТНО или на преференциални цени. Включени сте в дългосрочните планове за развитие на Доджото и не последно по важност - мястото ви се пази по време на отсъствие и щом се върнете, продължавате там, където сте били.


Всички инициативи, които организираме и в които вие, като членове на Доджото може да се включите целят по-голям брой хора да се докосват до ценностите на Доджото, да се ангажират с тях и да имат ползи от тях. Цените и условията, които предлагаме са възможни именно заради мащаба на организацията и колкото по-голям брой хора членуват в нея, толкова по-добри условия ще имат.


Какво предстои? През месец Септември планираме отваряне на втора база в друг квартал на София. За нея ще ни трябва не малка инвестиция и ще бъдем благодарни на всички, които внасят своите вноски коректно и на време и през летните месеци. Това ще ни позволи да ви предоставим повече възможности за развитие като отворим още едно място за тренировки и помогнем на повече деца да стават по-здрави, по -силни и по-добри от Себе си!Благодарим на всички, които разбират и подкрепят идеята на Доджото. Да, тя не е като на повечето места. Смятаме и че нещата, които правим не са като "повечето места".

Благодарим ви, че сте наши членове и със своята вноска и през лятото

вие подкрепяте и работите за развитието на организацията! :)

111 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page