top of page

Как да помогнем на децата да осъществят мечтите си?

🔥 ЦЕЛЕУСТРЕМЕНОСТ е едно от най-важните неща, на които децата се учат чрез тренировките!💫 Не просто да мечтаят, а да имат пред себе си точни цели с конкретни срокове и ясен план за действие. 


🤸‍♂️ Да ДЕЙСТВАТ! Защото чрез спорта много бързо разбират, че няма да влязат във форма, да придобият някакво умение, да получат следваща степен или да победят на състезание, ако просто си стоят и чакат. Че това, което получават като резултати е пряко свързано с това, което дават като действия. 


🚀 И колкото по целенасочено действат, толкова повече и по-бързо ще постигнат своите мечти!❓ Как да помогнем на детето си по пътя от Мечтата към нейната реализация?

💬 Обяснете му кои са правилните стъпки: 💫Мечта - Цел - План - Действие!


Мечта

🌷 Мечтите са нашите най-силни желания. Нещо, което искаме да постигнем или нещо, в което да се превърнем. Колкото по-големи са мечтите ни, толкова по-далеч ще стигнем, защото те ни дават сила и вдъхновение. Знаете ли, че енергията, която ни е необходима и за малките и за големите мечти е еднаква? Така че, по-”рентабилно” е да мечтаем “на едро”.

👉 Попитайте своето дете за какво мечтае!


Цел

⭐️ Разликата между мечта и цел е, че целта има краен срок! Мечтите са чудесни, но те са неопределени. Затова в един момент трябва да ги превърнем в цели. Да им дадем ясен срок за изпълнение и да начертаем план за действие. Ако мечтата ни е твърде голяма и знаем, че няма да се осъществи скоро е добре да я разделим на по-малки и по-лесно изпълними цели. 

👉 Попитайте детето си кога иска да осъществи мечтата си и кои са по-малките цели към нея!


План

📝 Планът е начинът, по който ще изпълним целите си. Той описва последователността от стъпките, които трябва да предприемем. Много е важно да имаме план, защото преди да действаме, трябва да знаем кои са правилните действия, които са ни необходими за конкретната цел.

👉 Съставете заедно планът, който ще доведе детето ви до желания резултат!  


Действие

💪 Това, което осъществява мечтите са точните и постоянни ДЕЙСТВИЯ! Колкото е по-голяма мечтата, толкова повече време и усилия ще отнеме тя, затова е важно да създадем у детето си навици за постоянство и дисциплина по пътя към целта. 

👉 Не забравяйте да подсещате децата си да действат като им припомняте мечтите и целите, които сами са си начертали. В живота няма нищо “безплатно” и колкото повече искат да получат от него, толкова повече трябва да дадат от Себе си. :)❓ А какви са вашите лични цели за новата година и кои са стъпките, с които ще ги осъществите? Няма по-добър начин да мотивираме децата си да осъществят мечтите си, от това да виждат как самите ние го правим!

автор: Весела Велин

съосновател ДОДЖОТО

12 views0 comments

Comments


bottom of page