top of page
  • Writer's pictureAdmin

5 причини детето ви да спортува през Лятото

Updated: Jun 6Лятото е чудесно време вашето дете да спортува, дори повече! Ето 5 причини защо да продължите неговите спортни занимания и през лятото или да го запишете на такива, ако все още не сте! :)


1. Повече време

Когато училището и домашните не притискат детето, то има повече време и енергия, които да влага, без да се притеснява, че после трябва да си подготвя уроците. Спортуването сваля напрежението и изчиства съзнанието на децата. Запълва времето им с нещо, което носи ползи и удовлетворение както на физическо, така и на психическо ниво.


2. Повече фокус

Повечето учебни и допълнителни дейности се прекъсват за летния период и детето ви ще има възможност да се фокусира в избрано занимание. Когато децата не ходят на математика, английски, пеене и други, ще успяват да се концентрират и да вложат повече в спорта, който са избрали. Фокусът им помага да се приучат на дисциплина и организираност. Да отсеят важното от маловажното и да насочат усилията си в изпълняване на целите.


3. Повече внимание

В летния период броят на трениращите намалява, но пък на тези, които остават, може да се обърне повече внимание. Това от своя страна би им дало допълнителен стимул, за да напреднат по-бързо. Когато са в по-малка група, ще са по уверени и спокойни да разкрият повече от потенциала си.


4. Добър ритъм

Лятото е време за повече почивка и пътувания, но ако тренирате докато сте в града, дори и това да не е дълъг период, помагате на своето дете да не излезе от ритъм. Когато детето си е отпочинало, то е заредено с повече енергия и има нужда да я изразходва някъде. А тренировките му дават възможността да я вложи в нещо градивно, вместо да я подтиска или да върши пакости. :)

5. Здравословни навици

Лятото е подходящото време да възпитате в здравословни навици своето дете. За да ги сформирате обаче, най-важно е Постоянството. А то не познава сезони. Независимо от времето навън - дали пече слънце или е мрачно, дали има сняг или вали дъжд - ако успеем да приучим децата да спортуват при различни условия и на различни места, то тогава сме им осигурили един здравословен навик повече, което е и пътят към здравословния начин на живот.Весела Велин съосновател на ДОДЖОТО
Aйкидо ДОДЖОТО работи през цялото лято и приема Начинаещи деца през м. Юни!

Виж повече на: https://www.dojoto.org/priem-yuni

460 views0 comments

Comments


bottom of page