Няколко думи от нашите основатели:

Преди няколко дни защитих успешно изпит за 4ти Дан Айкидо Айкикай. Това е най-високата степен, която се придобива с технически умения. Развитието по-натам е по заслуги - колко ученици имаш и какво могат те.

Щастлива съм, че успях да стигна до тук. И най-вече съм горда, че се явих от името на собствена структура -  Доджото и го представих като напълно самостоятелна и независима единица. Това беше признание, че това е организация, която се развива в правилна посока и която получи утвърждение да продължава в същия дух. Изпитът мина с повече от положителна оценка, като сенсеят неколкократно даваше пример с нашите изпълнения. Благодарим за признанието!

Пътят да стигнем дотук беше дълъг и нелесен...

Аз тренирам Айкидо от 22 години. Това време мога да разделя основно на три големи периода. От 2000 до 2010 тренирах при Радостин Маринов сенсей в Сливен - едно от емблематичните Айкидо имена, не само в България, а в света и една от най-добрите школи по това време. Благодарна съм му за всички умения, които придобих, както и за голямото влияние, което имаше върху мен и изграждането ми като личност.

В периода от 2012 до 2014 тренирах при Ивайло Петров сенсей в София. Благодарна съм му, че оцени всичко, което вече бях придобила и ми вдъхна кураж сама да го оценя и да му се радвам. Помогна ми да осъзная, че след толкова години практика пътят да продължавам е да предавам своите знания на другите.

Затова през 2014 с моя (тогава бъдещ) съпруг поехме самостоятелен път към основаването на собствено Доджо. Въпреки, че и двамата мои учители тогава не бяха съгласни и не ни подкрепиха, съм щастлива, че имахме силата да си проправим пътя сами и да устоим на предизвикателствата. От тогава до сега за свой учител смятам именно моя съпруг, защото той ме вдъхнови да изляза от стереотипа. Със своето пионерно мислене и професионален спортен опит, той успя да прокара методика в практиката и да създаде нашата авторска система. Той е идеолога в Доджото. 

Посвещавам му този изпит, в който участва като мой партньор. Неговото техническо ниво не отстъпва на моето, но към момента той отказва да се явява на изпити към системата Айкикай, защото работи по създаването на своя система. :)))

Благодаря на Кобаяши сенсей от Япония, който ме оцени, на официалната Румънска организация, която беше наш домакин, на Айкидоците, които дойдоха на живо и бяха най-развълнуваната агитка,  както и на всички деца и родители в Доджото, които ни подкрепяха. Вие сте причината да продължаваме и да се развиваме!

Моля, гледайте видеото с музиката. Защото, каквото и да правим, където и да ходим, ние сме българи и освен себе си, представяме и България!

сенсей Весела Велин

Притежава IV дан, защитен в Румъния и III дан, Айкикай, защитен в Токио, Япония през март 2018г. след обучение в световната Айкидо централа - Айкидо Хомбу Доджо.   

Започва да тренира Айкидо на 9 години в Сливен, при сенсей Радостин Маринов. Като студентка в София тренира в школата на сенсей Ивайло Петров.

Усещайки преподавателската работа като достигнат момент в своето развитие, през 2014г. започва да преподава към "Айкискул", а през 2015г., заедно с Владимир Велин основават самостоятелно Доджо. 

Има висше образование като Ландшафтен архитект, но избира да се посвети професионално на дейността в Доджото, тъй като я намира за по-ценна в личен план. Запазва интереса към градинарстването и устойчивият начин на живот и продължава да черпи вдъхновение от Природата в различните аспекти на своята дейност. Не спира да надгражда своите технически умения чрез участие в Айкидо семинари като успоредно развива компетентности за преподаването, работата с хора, управлението и развитието на цялата организация. 

сенсей Владимир Велин

Притежава I дан, Айкикай, защитен в Токио, Япония през март 2018г. след  обучение в световната Айкидо централа - Айкидо Хомбу Доджо.  Завършва своята докторска дисертация в направление "Усъвършенстване на спортната тренировка" през  2015г. в НСА "Васил Левски". След 10 години опит като професионален състезател по скок на дължина и троен скок, Владимир осъзнава, че леката атлетика не му дава онова, което търси като духовно развитие. Следва преориентация към източната философия на бойното изкуство Айкидо. За периода 2011 - 2014 години тренира в различни школи в София. Неговият опит като спортист му позволява да напредне бързо и през 2014г. става помощник преподавател. През 2015г.  с Весела Велин основават самостоятелно  Доджо.

Не спира да развива своята личност чрез задълбочено търсене в областта на Езотеричното познание, което прилага в своята работа в Доджото. 

Съавтор на методиката и обучителните материали / програми,  която се прилагат в Доджото.