top of page

Екип:

сенсей Весела Велин

Притежава IV дан, защитен в Румъния и III дан, Айкикай, защитен в Токио, Япония през март 2018г. след обучение в световната Айкидо централа - Айкидо Хомбу Доджо.   

Започва да тренира Айкидо на 9 години в Сливен, при сенсей Радостин Маринов. Като студентка в София тренира в школата на сенсей Ивайло Петров.

Усещайки преподавателската работа като достигнат момент в своето развитие, през 2014г. започва да преподава към "Айкискул", а през 2015г., заедно с Владимир Велин основават самостоятелно Доджо. 

Има висше образование като Ландшафтен архитект, но избира да се посвети професионално на дейността в Доджото, тъй като я намира за по-ценна в личен план. Запазва интереса към градинарстването и устойчивият начин на живот и продължава да черпи вдъхновение от Природата в различните аспекти на своята дейност. Не спира да надгражда своите технически умения чрез участие в Айкидо семинари като успоредно развива компетентности за преподаването, работата с хора, управлението и развитието на цялата организация. 

сенсей Владимир Велин

Притежава I дан, Айкикай, защитен в Токио, Япония през март 2018г. след  обучение в световната Айкидо централа - Айкидо Хомбу Доджо.  Завършва своята докторска дисертация в направление "Усъвършенстване на спортната тренировка" през  2015г. в НСА "Васил Левски". След 10 години опит като професионален състезател по скок на дължина и троен скок, Владимир осъзнава, че леката атлетика не му дава онова, което търси като духовно развитие. Следва преориентация към източната философия на бойното изкуство Айкидо. За периода 2011 - 2014 години тренира в различни школи в София. Неговият опит като спортист му позволява да напредне бързо и през 2014г. става помощник преподавател. През 2015г.  с Весела Велин основават самостоятелно  Доджо.

Не спира да развива своята личност чрез задълбочено търсене в областта на Езотеричното познание, което прилага в своята работа в Доджото. 

Съавтор на методиката и обучителните материали / програми,  която се прилагат в Доджото.

сенпай Михаела Манева

Защо тренираш? - Тренирам, защото искам... Дори когато не искам - пак тренирам!

Защо водиш тренировки? - Това за мен е начин да дам. И удовлетворение да видиш, че нещата, които (препо)даваш са останали отсреща.  

Сенпай Михаела работи в Доджото на пълен работен ден от 10/2021. Освен, тя е организатор и ... 

Най-ценното, с което допринася за организацията е силно развиватата емпатия и усещане, което има както към децата, така и към родителите. Затова нейната главна роля е комуникация, организация. 

сенпай Иво Драганов

Защо тренираш? - Тренирам, за да се уча!

Защо водиш тренировки? - Имам желание да предам наученото от мен, да споделя личният си опит и да видя как учениците откриват новите хоризонти... а те са безкрайни!

Сенпай Иво тренира в Доджото от 2017г, води тренировки от 2018г. Притежава 1 дан Айкикай. 

По е военен - офицер - полковник. 

Най-ценното, с което той допринася за организацията е реда, строгостта, дисциплината, 

 

сенпай Владимир Гълъбов

Защо тренираш? - Защото ми харесва - за мен тренировката е нещо като динамична медитация. 

Защо водиш тренировки? - За да споделям наученото и да помагам на другите да се развиват.

Сенпай Влади тренира в Доджото от 2016г, води тренировки от 2021г. Притежава 1 дан Айкикай. 

Най-ценното, с което допринася за Доджото е неговият безкраен ентусиазъм, 

сенпай Анна Бакалска

Защо тренираш? - Защото съм в условия, в които ме карат да си задавам този въпрос 

Защо водиш тренировки? - Защото е много мотивиращо да виждаш напредъка на децата.

Сенпай Анна тренира в Доджото от 2019г, води тренировки от 2022г. По основна професия е счетоводител, по душа - истински Айкидок!

Най-ценното, с което допринася за Доджото е нейните безкрайни идеи а подобрения...  

сенпай Антон Симеонов

Защо тренираш? - Тренирам, за да се движа, за да възвърна физическата си сила и да натрупам повече психическа такава.

Защо водиш тренировки? - Когато излизам и виждам колко са изморени децата разбирам, че сме се справили добре, защото вярвам, че това ще им помогне да станат по-силни. 

Сенпай Антон тренира в Доджото от 2018г, води тренировки от 2022г. По основна професия е химик. 

Най-ценното, с което допринася за Доджото 

сенпай Снежана Иванова

Защо тренираш? - Тренировките ме карат да се чувствам добре, знам че така правя нещо добро за мен - физически и психически.  

Защо водиш тренировки? - Ако мога да предамам и науча някой на нещо, което е добро за него, бих се чувствала много  горда от себе си.

Сенпай Снежана тренира в Доджото от 2019г, води тренировки от 2021г. По основна професия е счетоводител, 

Най-ценното, с което допринася за Доджото 

bottom of page