top of page

Екип:

сенсей Весела Велин

Съосновател на ДОДЖОТО®️  и на Aikido DOJOTO STYLE, носи червен колан.

Има 23 годишен опит като трениращ и 10 години като преподаващ Айкидо. В своята практика е провела над 10 000 тренировки за деца и възрастни, води семинари за деца в България и в чужбина, семинари за деца и родители, както и само за родители.

В своята практика е посещавала множество обучения на световноизвестни Айкидо майстори. Една от малкото българи, придобили своя майсторска степен в Япония след едномесечно целодневно обучение там. След защитатата на 4ти дан Айкикай (най-високата степен, която се взима с технически изпит), се отделя от Айкикай и заедно със съпруга си създават нов стил в Айкидо - DOJOTO STYLE. Според него Айкидо не е начин как да победиш другия, а как да се научиш да работиш заедно с него и да градиш хармонични отношения, които да запазваш дори и в условия на трудности. В своята авторска методика, те не се концентрират само върху техниките и движенията с тялото, а върху цялостното израстване на трениращите. Въвеждат редица иновации - част от които са беседите преди всяка тренировка, в които обясняват философията на бойното изкуство и ценностите на Доджото. Съавтор е на авторските материали и текстове, които се използват в Доджото. Има множество участия в национални медии, където говори по темата за възпитанието и дисциплината на децата. Подготвя книга “За дисциплината с любов”, чиято главна цел е да предположи алтернатива на съвременното свръх либерално родителство и да обясни, че здравословните граници са израз на любов, уважение и вяра в способностите на детето. 

По образование е дипломиран магистър ландшафтен архитект, но се отказва от тази си професия, за да се посвети на развитието на децата чрез методите на бойното изкуство.

 

Най-ценни качества: Организатор, оратор, мотиватор, разпространител идеите на Доджото.

сенсей Владимир Велин

Съосновател на ДОДЖОТО®️  и на Aikido DOJOTO STYLE, носи червен колан.

Има 25 годишен опит в спорта и 13 години опит в Айкидо. В своята практика е провел над 10 000 тренировки за деца и възрастни, води семинари за деца в България и в чужбина.

Бивш национален състезател по лека атлетика в дисциплините скок на дължина и троен скок. Има участие на две европейски състезания и една Балканиада. Притежава докторска степен от Национална спортна академия по “Теория и методика на спортната тренировка”. 

След 10 години практика в професионалния спорт решава да се преориентира към Айкидо, в което го впечатлява липсата на състезания и стремежът да ставаш по добър от Себе си, вместо да се съревноваваш с другите. Благодарение на своя предишен опит и методически познания за спорта успява за много кратък период да напредне и да започне да преподава. Посетил е обученията на много от световно известните майстори в Айкидо. Един от малкото българи, придобили своя майсторска степен в Япония след едномесечно целодневно обучение там. Изследва източната философия. Практикува Тай чи и преподава Ци Гун. Притежава 5та степен Рей ки по метода… Има задълбочени познания в западната система за личностно израстване Кабала, която до голяма степен е в основата на идеите на ДОДЖОТО. 

Главен идеолог и създател на DOJOTO STYLE. Ръководител на техническите програми и методики, които се използват в школата. Благодарение на неговия опит и компетенции добавят професионален спортен подход в обучението по Айкидо. 

 

 

 

 

Най-ценни качества: Ръководител, строг, взискателен, дисциплина, стремеж към самоусъвършенстване и развитие.

сенпай Владимир Гълъбов

Защо тренираш? - Защото ми харесва - за мен тренировката е нещо като динамична медитация. 

Защо водиш тренировки? - За да споделям наученото и да помагам на другите да се развиват.

Сенпай Влади тренира в Доджото от 2016г, води тренировки от 2021г. Притежава 1 дан Айкикай. 

Най-ценното, с което допринася за Доджото е неговият безкраен ентусиазъм, 

сенпай Анна Бакалска

Защо тренираш? - Защото съм в условия, в които ме карат да си задавам този въпрос 

Защо водиш тренировки? - Защото е много мотивиращо да виждаш напредъка на децата.

Сенпай Анна тренира в Доджото от 2019г, води тренировки от 2022г. По основна професия е счетоводител, по душа - истински Айкидок!

Най-ценното, с което допринася за Доджото е нейните безкрайни идеи а подобрения...  

сенпай Антон Симеонов

Защо тренираш? - Тренирам, за да се движа, за да възвърна физическата си сила и да натрупам повече психическа такава.

Защо водиш тренировки? - Когато излизам и виждам колко са изморени децата разбирам, че сме се справили добре, защото вярвам, че това ще им помогне да станат по-силни. 

Сенпай Антон тренира в Доджото от 2018г, води тренировки от 2022г. По основна професия е химик. 

Най-ценното, с което допринася за Доджото 

сенпай Снежана Иванова

Защо тренираш? - Тренировките ме карат да се чувствам добре, знам че така правя нещо добро за мен - физически и психически.  

Защо водиш тренировки? - Ако мога да предамам и науча някой на нещо, което е добро за него, бих се чувствала много  горда от себе си.

Сенпай Снежана тренира в Доджото от 2019г, води тренировки от 2021г. По основна професия е счетоводител, 

Най-ценното, с което допринася за Доджото 

bottom of page