top of page

Графикът е актуален от 3.01.2021г! 

График и Цени

Инициативи в Доджото

Предизвикателство 5/7

Това предизвикателство се отправя към Айкидоците с цел да ги мотивира и стимулира да положат повече труд и усилие, за да получат и повече удовлетворение след това. В рамките на една седмица децата трябва да направят (поне) 5 тренировки, без значение от дните и часовете. Обикновено Айкидоците тренират по 3 пъти в седмицата, затова предизвикателството е толкова ценно за тях - показва им, че имат силите и възможностите да направят повече. Много повече. И че колкото повече труд влагаш, толкова по-бързо успяваш да напреднеш и да се развиваш.

244396753_609792383716705_7841997170227892797_n.jpg
Предизвикателсто 5/7
IMG_7138.JPG

Открити уроци

Това са моментите, в които родителите официално могат да видят напредъка на своите деца. Да разговарят с преподавателите, да поискат обратна връзка и насоки, да зададат своите въпроси. Да, тренировките са за децата, но родителите са важна част от цялостния процес на обучение, защото те са тези, които подкрепят Айкидоците в практиката им и продължават възпитанието и вкъщи. С Откритите Уроци отдаваме необходимото уважение на тях и техните усилия. А за децата това са моменти за гордост - да покажат своите умения пред своите Родители и да почустват подкрепата на тези най-важни за тях хора.

Открити уроци

Изпити за Кю-степени

 

В Айкидо няма състезания, затова в Доджото периодично организираме изпити за кю-степени. Това са едни от най-важните моменти в практиката на всеки трениращ - времето, в което да покаже до къде е стигнал и какво е научил. Като равносметка на часовете упорит труд и постоянство, показани през месеците на усърдни тренировки. За да бъдат допуснати до изпит, Айкидоците трябва да демонстрират желание за развитие и напредък. А на самия изпит се изисква сериозна физическа подготовка и познаване спецификата на техниките. Близките са поканени да гледат.

Изпити за Кю-степени
IMG_1536 – редактирано.png

Лагери за наваксване

Летните месеци са време, в което Айкидоците имат дълги периоди на отсъствие и времето, в което тренират, намалява. “Ваканцията” е важна и необходима, но липсата на редовна практика за дълъг период, често им създава трудности, когато дойде време да се върнат отново към Ритъма. Затова в началото и в края на лятото, организираме Лагери за наваксване. В тях съчетаваме интензивна физическа практика, за да затвърдим или да си припомним наученото през годината, с ателиета по Доджо- темите. Тези Лагери за наваксване помагат на Айкидоците по-бързо да превключат от режим “ваканция” към режим “училище/тренировки’, и обратното.

299857263_596240588775004_6287909372808488640_n.jpg
Лагери за наваксване

Други лагери и ателиета по допълнителни теми

В Доджото развиваме цялата личност, а не само тялото. Нашите Ум, Дух, Характер също са част от нея. Затова организираме целодневни занимания - Лагери - в които да съчетаем няколко основни модула: Спорт - тренираме повече, по-усилено и концентрирано. Наука чрез изкуство - провеждаме творчески ателиета на различни теми. Природа - градинарстваме, играем в парка, правим преходи в Планината. Обръщайки внимание на цялостното развитие на Айкидоците, през годината имаме и допълнителни Ателиета по различни теми. Така изграждаме една любознателна личност, изпълнена с ценности и с желание за развитие.

IMG_6186.jpg
Ателета и лагри по допълнитлни теми
Musala (33).png

Групови инициативи и тиймбилдинги

За да разширим духа на Доджото, често организираме групови инициативи извън него. Тиймбилдинг извън големия град, ходене на театър или коледно парти - събирането на Айкидоците и техните родители заедно, затвърждава тяхната принадлежност към общността и изгражда здрави връзки и доверие.

Групови инициативи тиймбилдинги

Доджо библиотека

Това е една от най-личните инициативи на самите Айкидоци. За да запалим и задържим интереса им към четенето, някои от членовете на Доджото предоставят книжки на децата, които могат да се вземат за вкъщи. По този начин те преоткриват радостта от четенето в колективната инициатива,  а споделянето на еднаквите интереси, разискването на прочетенето, търсенето на още нови заглавия, създава и утвърждава приятелства.

Доджо библиотека
IMG_20220822_171739.jpg
bottom of page