top of page

Открити уроци в ДОДЖОТО

21-27.03.2022г.

за открити уроци.JPG

В периода 21-27 Март в ДОДЖОТО текат открити уроци и повишения за учениците. Моля, бъдете редовни в посещенията и усърдни в практиката! Допускат се ограничен брой наблюдаващи родители.
Моля, желаещите да ни пишат!

В ДОДЖОТО се учим да ставаме по-добри от Себе си, като развиваме всички аспекти на своята цялост - Тяло - Ум - Дух - Емоции - Отношения. Специфичният поглед "навътре" е основополагащ за себеразвитието, затова искаме да го предадем на Айкидоците още от най-ранна възраст.

Докато го изградят напълно обаче, те имат нужда от своите учители, които да ги напътстват и водят. Докато формират своята вътрешна самооценка, те имат нужда от външен критерий, който да им показва кога са на прав път и кои са нещата, които трябва да подобряват. В Айкидо няма състезания, затова в ДОДЖОТО периодично организираме открити уроци и изпити - това са моментите на равносметка - кой докъде е стигнал.

Сигурни сме, че всеки сериозен Айкидок очаква "повишението". А за всеки то е различно - дали ще получи правото да носи кейкоги, ще премине в следваща група или ще заслужи лента или колан. И "точният момент" за всеки е различен. Защото всеки има различна история, с която идва и различен път, по който продължава. Тук трябва да се научим да гледаме себе си, не да се сравняваме с останалите, защото единственият човек, от когото трябва да сме по-добри е нашето предишно "аз".

И не забравяйте - лентите върху коланите служат, за да държат кейкогито здраво... а то служи, за да се тренира. Най-важното е да сме в Доджото, готови за тренировка и с ежедевни усилия да следваме своя Път. Защото и най-големите титли нямат никакво значение пред искрения стремеж да ставаш по-добър от себе си!

"-Какво трябва да направиш, ако си получил следваща степен? - да продължаваш да тренираш.

- А какво трябва да направиш, ако НЕ си получил следваща степен - да продължаваш да тренираш! "


децата на ДОДЖОТО

Dodjoto_logo-FINAL_color_whiteBG.jpg
bottom of page