top of page
  • Writer's pictureAdmin

6 предимства да запишете детето си да спортува през Януари


1. Използвайте енергията на “Новата година”

За нас, възрастните “Новата година” е моментът, в който започваме фитнес, храним се здравословно, лягаме си рано.. . Да, децата не са толкова обусловени от периода на годината, но ако вашият малчуган забелязва, че вие действително правите стъпки за по-добър начин на живот, естествено е да иска да се включи и той. Децата са най-добрите подражатели. Затова е изключително важно да предприемате действия за вашите цели, а не да си оставате само с празните приказки.


2. Енергия след ваканцията

Зимната ваканция за децата е оптимална като период, защото не е твърде дълга, за да изгубят всякакви навици за режим и учене, но е достатъчна, за да имат време да отпочинат, да се заредят и да са готови за нови предизвикателства. Използвайте момента, за да им предположите да опитат нещо ново - да спортуват.


3. Оскъдно време за игри на открито

В студените вечери, когато се стъмва рано и навън е студено децата разполагат с все по-малко време за игри на открито. Да, можете да ги заведете в детска площадка на закрито, но не е същото. Децата имат нужда да се движат активно, за да изразходват своята енергия. Сега е много подгодящ момент да му предложите някой вид спорт. Ще си бъдете благодарни за това решение, в моментите, в които се прибира от тренировка изморено и заспива на мига :)



4. Няма много други занимания

Зимният период за децата е по-ограничен откъм допълнителни дейности. А когато няма твърде много неща за правене и твърде много места за ходене, вашият малчуган може да се фокусира в спортната дейност, която сте избрали.


5. Имунната система пада, а спортът я укрепва

Януари и Февруари са едни от най-грипозните месеци. Не можете да предпазите вашето дете от вирусите, но можете да го направите по-устойчиво на тях. Всеизвестене факт е, че спортуващите деца боледуват по-малко, защото спортът укрепва имунната система. За да се постигне този резултат се изисква време, но когато през зимните месеци вашето дете контактува по-често с други силни и спортуващи деца, отколкото с тези по софийските молове през уикенда, шансът му да пренася вируси е много по-малък.


6. Края на учебния срок за много ученици

Януари е времето за приключване на първия срок за учениците и съответно по-натоварена програма. Много родители в този момент спират детето си от спорт, за да “му осигурят повече време за учене”. За съжаление по този начин не му помагате. Ако отнемете трите часа на седмица спорт, това не означава, че те автоматично ще се добавят към времето за учене. По-вероятно е всъщност да останат разпилени. А спортът дава тонус, енергия и концентрация, които определено ще бъдат необходими на вашия малчуган, за да завърши срока по най-добрия начин, на който е способен.


Всеки един месец може да си намерите достъчно доводи детето ви да спортува и да се развива, или да не го прави. Вие избирате кои ще предпочетете да забележите :)

Не забравяйте, че най-подходящият момент е … “сега”. Действайте!


Традиционно през Януари школата подарява 50% отстъпка за новите записани. Възползвайте се!



Автор: Весела Велин

Съосновател ДОДЖОТО

www.dojoto.org




94 views0 comments
bottom of page