top of page

Българска Калиграфия
 

61286522_2265947533498234_1134551362546171904_n.jpg

"Изричай Словото твърдо! [...] С Ум и Разум, във вярна Посока и с ясно съЗнание!"

из Кодът на Глаголицата

В епохата на дигитализацията и безкрайните кодове, нека погледнем към един друг код - реален - от който да черпим истинско знание и сила. Това е нашата древна азбука - глаголицата, за която знаем малко, но от която можем да научим много.

По случай 24-ти Май -  денят на Славянската писменост - каним децата в Доджото на ателие по българска Калиграфия! За да преоткрием кирилицата и да се запознаем с глаголицата. Защото буквите не са просто знаци… всяка от тях има свое значение, а изречени Заедно като азбука, те се превръщат в мощен код, който носи Познание и Сила. Ще използваме близкото до Айкидоците японско изкуство за писане с четка - калиграфията, за да достигнем до тях и да предадем силата на българската традиция.

Защото калиграфията не е японска, тя е универсалното средство да превърнем написаното слово в изкуство. То ни кара да се вглъбим в себе си и да се отърсим от постоянния шум, от безспирното разсейване - нещо от което съвременните деца и не само - всички хора - имаме крещяща нужда. Чрез него можем да се върнем повече “тук и сега” и да сме по-осъзнати докато правим нещо рутинно и “просто” като писането.  А в Доджото “прегръщаме” всеки способ, който ни прави по-добри от себе си и развива нашия потенциал.

Ще се радваме да се включите в нашето калиграфско приключение, чрез което ще се докоснем до различни култури, за да се върнем и осъзнаем по-добре корените си.

Детайли за провеждането: 
 

24 май, вторник, в Доджото

- 17:00ч. - група 1

- 18:00ч. - група 2 
 

Необходимо присъствие - 10 минути по-рано. 

Групите не са по нива, участниците могат да избират спрямо удобното за тях време.
 

Ателието е подходящо за деца над 5 годишна възраст.

Цена за участие с включени материали: 

За членове на Доджото - 15 лв. 

За нечленове - 30 лв. 

Записването става чрез предварително съгласуване и извършено плащане!

Необходимо да си носите:
Буден Ум и отворено съзнание! :)

bottom of page