КАКВО Е ДОДЖО? 

IMG_20210710_184034.jpg

Доджо се нарича мястото, където тренираме бойни изкуства

То е различно от

фитнес или спортна зала,

защото бойното изкуство е

повече от просто спорт

и физическа тренировка.

В Доджото, освен

Тялото тренираме и Духа,

възпитаваме своя Характер.

Когато влезем в Доджото,

забравяме външния свят и

се настройваме към атмосфера на 

Хармония и Уважение.

Ставаме сериозни и дисциплинирани,

за да проявим своята най-добра версия.

Въпреки, че работим с много деца, Доджото не е детска площадка или забавачница. То е учебен център

и като такъв ни трябва

тишина и концентрация,

за да се учим и развиваме!

Описаната обстановка е невъзможно да се постигне в една мултифункционална зала, използвана за най-различни дейности...  ДОДЖОТО е сред малкото школи в София, които разполагат със самостоятелно помещение, което се използва единствено за Айкидо! 

Обзавеждането, оборудването и цялостния облик са съобразени изцяло със спецификите на дейността и целят "потапяне" на трениращите в тази дейност още от входната врата.

ПРЕДИМСТВА НА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА в ДОДЖОТО: 

DSC_0429.jpg

Две тренировъчни зали:

Доджото разполага с две тренировъчни зали, с площ съответно - 80 кв. м. и

50 кв. м., което позволява провеждане на паралелни занятия за различните възрастови групи. 

IMG_20210713_091231.jpg

Витрини за наблюдение: Помещенията са с витрини, което позволява зрителен контакт с родителя за плавна адаптация на новите деца и активно следене на тренировъчния процес

през цялото време. 

IMG_20210713_090749.jpg

Професионална настилка:  

Тренировъчната настилка - татами в основното помещение е от най-висок клас AGGLOREX, сертифицирана по световните стандарти, които осигуряват  бързина и безопасност.

IMG_0273.JPG
IMG_20210713_091027.jpg

Естествена вентилация:  Тренировъчните помещения са в прозорци с изглед към вътрешния парк на компекса. Освен естествено проветрение и светлина, така се осигурява чувство за простор и досег с природата.

Вентилационна система: 

Доджото има и допълнително вентилиране с мощни тръбни вентилатори, които ежеминутно отвеждат замърсения от активното дишане въздух и

обновяват с чист.  

IMG_0259.JPG

Пречистватели за въздух:  

За здравето на трениращите се грижим с пречиствателите за въздух, които улавят вируси, алергени и прахови частици. Те работят активно във всяко от помещенията. 

IMG_20210713_091141.jpg
IMG_20210711_185114.jpg
IMG_20210713_090255.jpg

Съблекални и душ: 

Доджото разполага с две отделни съблекални , оборудвани с пейки и закачалки. На разположение на трениращите е баня с душ, който може да се ползва от преди/ след тренировка.  

Кът за изчакване: 

Родителите могат да изчакат децата си на спокойствие в предверието на Доджото. Разполагаме и с мини  библиотека, чиито книжки са на разположение

на всеки Айкидок. 

Градинка за игра: 

Доджото има своя градинка, за която се грижат Айкидоците с полянка за игра. Това е социалната зона на Доджото, където се сближават освен децата,

и родителите.

КАК СЕ ГРИЖИМ ЗА ДОДЖОТО? 

Доджото се почиства преди всяка тренировка от трениращите. Няколко пъти в годината се организират общностни основни почиствания на помещенията съвместно с деца и родители. Имаме градинка, за която се грижим Заедно. Смисълът е да се осъзнае принадлежността на трениращите към мястото и отговорността към него. Идеята е, че ние не сме консуматори и ползватели, а градатели на заобикалящата ни среда... В Айкидо говорим за Хармония, Доджото трябва да бъде нейно отражение.

Dodjoto_logo-FINAL_color_whiteBG.jpg